31 Aralık 2019 Salı

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Nişasta
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
İç Harcı İçin;
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Hamuru Açmak İçin;
  • 1 Su Bardağı Nişasta
Şerbeti için;
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • 100 Gr Tereyağı
  • Toz Fıstık




Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Derin bir kaba sütü, yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtayı koyup karıştırın.
  • Üzerine nisasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün.
  • Dinlenen hamur parçalarını nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her parçanın arasına nişasta serperek 10 parça hamuru üst üste dizin.
  • Üst üste dizilen hamurları 15 dakika dinlendirin.
  • Üst üste koyulan hamurları merdane yardımıyla incecik açın.
  • Açılan hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şeklinde sarılan hamurları bir parmak eninde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açın.
  • Avuç içi büyüklüğünde açılan hamurun ortasına ceviz içini koyup kapatın.
  • Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin.
  • Eritilen tereyağını tepsiye dizili hamurların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak midye tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Midye tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken midye tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Midye tatlısı çok lezzetli görünüyor. Daha önce bu tatlıyı görmemiştim hiç. Görünüm açısından da hayli güzel. Ellerinize sağlık. Teşekkürler bu güzel tarif için.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  3. midye tatlısı tam bana göre hiç denememiştim harikaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim : ) Eğer şerbetli tatlı seviyorsanız kesinlikle beğenirsiniz .

      Sil
  4. Enfes görünüyor, eminim çok da lezzetlidir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Midye tatlısını ilk kez duyuyorum türevlerini gördüm tattım ama bunu denemedim bu güzel tatlı tarifi için teşekkürler yapabiliriz heralde çok zor değil gibi

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.