7 Aralık 2018 Cuma

Süt Dilimi

Süt Dilimi

Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Kakao 
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Kreması İçin
  • 1 Paket Krema
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Yemek Kaşığı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu




Hazırlanışı
  • Kreması için; Bir kaba krema ve krem şantiyi koyup karıştırın.
  • Üzerine sütü ve limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • İyice karışan kremayı buzdolabına koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Keki hazırlamak için; Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpın.
  • Üzerine sütü, kakaoyu ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın.
  • En son kaba azar azar un ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı döküp iyice yayın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • ✴Püf Noktası : Kekin kabarmaması için 2 dakika da bir fırının kapağını açın.
  • Pişen keki fırından alıp 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirin.
  • Ters çevrilen keki bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
  • Kesilen parçaya soğuyan kremayı döküp spatula yardımıyla iyice yayın.
  • Diğer kesilen parçayı kremanın üzerine koyup hafifçe bastırın.
  • Hazırlanan süt dilimini 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen süt dilimini dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

8 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.