Malzemeler
- Yarım Paket İnstant Maya
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 3 Su Bardağı Un
Üzeri İçin
- 1 Yumurta Sarısı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Tatlı Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- 1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
Yapılışı
- Bir kaba su, maya ve şekeri koyup karıştırın.
- Sonra mayanın aktive olması için 10 dakika bekleyin.
- Maya tamamen eridikten sonra kaba tuzu ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Bir kaba yumurta sarısını, yoğurdu ve sıvıyağını koyup karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dinlenen hamuru koyun.
- Tepsiye koyulan hamuru elinizle yuvarlak bir biçimde açın.
- Açtıktan sonra hamura parmaklarınızla pide şeklini verin.
- Pide şekli verilen hamuru tepside 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurun üzerine bir fırça yardımıyla yumurtalı karışımı sürün.
- Yumurtalı karışım sürülen hamurun üzerine susam ve çörek otunu serpin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pidelerin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen pideleri servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Artık fırın önünde sıra beklemeyiz :)
YanıtlaSilAynen belki de işi büyütüp artık biz satarız :)
YanıtlaSilEnfes görünüyor çok severim pideyi 😊 ellerinize sağlık 😊
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Banu Hanım :)
SilÖğrenciyim ara dönemlerde bu işle uğraşmıştım. Sıcak sıcak o lezzetini bilirim. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim İsmail Bey :)
SilBu tarif sayesinde ramazan ı beklemiyecez:)
YanıtlaSilAynen katılıyorum. O sıcak ekmek kokusunu artık evde de hissedecez Yasin Bey :)
YanıtlaSilAhmet bey döktürmüşsünüz yine görüntü süper
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yusuf Bey :)
SilÇok güzel gorunuyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilRamazan pidesi tarifi için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
Sil