Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- 1 Yumurta
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri için
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- Çokokrem
Yapılışı
- Bir kaba yumurta, margarin ve pudra şekerini koyup iyice çırpın.
- Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kopartılan parçaları yuvarlayıp ortasını parmak yardımıyla çukurlaştırın.
- Ortasına çukur açılan hamuru şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 20 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin çukurlarına çokokrem dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Anneme tarifin fotoğrafını çekip attım, bekliyorum :)
YanıtlaSilTeşekkürler.Şimdiden annenizin eline sağlık
SilKokoş kurabiyeler çok kokoş lar bunu günümde yapacagim
YanıtlaSilYaptıktan sonra resmini paylaşırsanız sevinirim :)
Sil