16 Kasım 2018 Cuma

Nevzine Tatlısı

Nevzine Tatlısı

Malzemeler

  • 150 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Su Bardağı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Tahin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Şerbeti için
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • 2,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Pekmez
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Fıstık
  • Tahin



Yapılışı
  • 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ocaktan alınan tencerenin üzerine pekmezi döküp karıştırın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir kapta margarini, sütü, tahini ve sirkeyi karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • En son içine çekilmiş ceviz içini ekleyin.
  • Güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Borcamı yağlayın.
  • Hamuru yağlanmış borcama dökün.
  • Eşit kalınlıkta yaydığınız hamuru servis etmek istediğiniz şekilde kesin.
  • ❉ Püf Noktası : Tatlınızı fırına koymadan önce istediğiniz şekilde dilimlemelisiniz. Fırından aldıktan sonra dilimler iseniz üzeri çatlayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Nevzine tatlısının şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerine biraz tahin ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: