12 Mayıs 2019 Pazar

Künefe

Künefe

Malzemeler
  • 300 Gr Tel Kadayıf
  • 150 Gr Tereyağı
  • 200 Gr Tuzsuz Antakya Peyniri
Şerbeti için
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Fıstık
  • Dondurma



Yapılışı
  • 1,5 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • ❉ Püf Noktası : Künefeyi sulandırmaması için tuzsuz Antakya peynirinin suyunu sıkın.
  • Suyu sıkılan Antakya peynirini elinizle ufalayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Kadayıfları tel tel ayırın.
  • Bir kapta kadayıfı ve erimiş tereyağını karıştırın.
  • Orta boy tepsiyi yağlayın.
  • ❉ Püf Noktası : Tepsinin bakır olması künefeyi daha lezzetli yapacaktır.
  • Kadayıfların yarısını yağlanmış tepsiye yayın.
  • Üzerine suyu süzülmüş ve ufalanmış tuzsuz Antakya peynirini yayın.
  • Kadayıfların kalan yarısını da peynirlerin üzerine döküp yayın.
  • ❉ Püf Noktası : Tepsideki kadayıfların üstünü küçük boy tepsi ile bastırın.
  • Tepsiyi ocağın üzerine alın.
  • Tepsiyi kısık ateşte döndürerek pişirin.
  • Bir tarafı pişen künefeyi yağlanmış başka bir tepsiye ters çevirin.
  • Yine tepsiyi kısık ateşte döndürerek diğer tarafı da pişirin.
  • Nar gibi kızaran künefenin üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • ❉ Püf Noktası : Künefe sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır.
  • Künefenin şerbetini çekmesi için 3 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstık ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun



8 yorum:

  1. Künefe de kullanılan peynir çok özel teşekkür Lee tarif için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Yusuf Bey :)

      Sil
  2. Kunefeye Hatay yoresine ait harika bir serbetli tatlı evde yapmayı denemedim Bu güzel tarif için teşekkürler dev yemekevi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Seda Hanım Hatay'a özgü bir tatlıdır. Yorumunuz İçin Ben Teşekkür Ederim:)

      Sil
  3. Tatlının kralları arasında hatayda özellikle künefe yemek için gece 12 de meşhur künefecilerin olduğu bir yere gidip yemiştim lezzeti hala damağımda ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bende hataylı olduğum için size katılıyorum

      Sil
  4. merhabalar, ben bu kadar nefis şeyler görünce dayanamıyorum ya. bu kadar güzel ve nefis şeyler el sallıyor durup dinlenmeden. ellerinize ve yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.