22 Ocak 2021 Cuma

Cici Bebe Bisküvisi

Cici Bebe Bisküvisi

Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Pirinç Unu 
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın





    Hazırlanışı
    • Bir kaba tereyağı, sıvıyağı ve pekmezi koyup karıştırın.
    • Üzerine irmik, tarçın, un ve pirinç ununu ekleyip karıştırmaya devam edin.
    • Güzelce yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
    • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
    • Kopardığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    • Fırın tepsisine dizilen hamurların üzerine çatalın ucuyla bastırın.
    • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
    • Pişen bisküvileri fırından alıp 15 dakika soğumaya bırakın.
    • Soğuyan kurabiyeleri tabağa alıp servis edebilirsiniz.
    • İsterseniz rondodan çekip bebeğinizin mamasına katabilirsiniz.
     Afiyet Olsun

    11 yorum:

    1. Çok güzel olmuş , ellerinize sağlık..

      YanıtlaSil
    2. Eski yazılarınıza yorum yapamıyorum. Bunu bilerek mi yaptınız?

      Ayrıca sayfa yenileme kodu kullanıyorsunuz ve ben tam yorum yaparken sayfa yenileniyor; yorum kayboluyor.

      Bunlar eksi yönleriniz haberiniz olsun.

      YanıtlaSil
    3. Genelde hep hazır alıyorum ama denenebilir teşekkür ediyorum
      Takipteyim

      YanıtlaSil
    4. harika bir tarif emeğinize sağlık...

      YanıtlaSil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.