10 Mart 2021 Çarşamba

Amasya Çöreği

Amasya Çöreği

Malzemeler
  • 1 Kg Un
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kuru Maya
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Sarısı



Yapılışı
  • Bir kaba margarin, sıvıyağ, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırın.
  • Üzerine ceviz içini ve yumurta akını koyup karıştırmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Tepsi mayası için 20 dakika bekleyin.
  • Dinlenmeden sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen Amasya çöreğini servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Bir İzmirli olarak boyozdan vazgeçmem ama bu da çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.