11 Ocak 2020 Cumartesi

Kavuk Poğaça

Kavuk Poğaça
Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya 
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Yumurta 
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 5,5 Su Bardağı Un
Arasına Sürmek İçin
  • 200 Gr Tereyağı
İçi İçin
  • 200 Gr Beyaz Peynir
  • 1 Demet Maydanoz





    Hazırlanışı
    • Bir kaba sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
    • Sonra mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin. 
    • Maya tamamen eridikten sonra kaba sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyin.
    • En son kaba azar azar un ekleyin.
    • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
    • İç harcını hazırlamak için; Maydanozları ince ince kıyın.
    • Bir kapta beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
    • Her parça hamuru oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
    • Tereyağını açılan her hamurun üzerine sürün.
    • Açılıp tereyağı sürülen 3 parça hamuru üst üste koyun.
    • Üst üste koyduğunuz 3 parça hamuru zarf şeklinde kapatın.
    • Zarf şeklinde kapatılan hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
    • Aynı işlemi kalan 3 parça hamur içinde yapın.
    • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın.
    • Açılan hamuru 2 cm aralıklarla kesin.
    • Kesilen her parça hamuru rulo şeklinde sarın.
    • Sarılan ruloyu yan çevirin.
                                                     
    • Yan çevrilen ruloyu el yardımıyla hafifçe açın.
    • Elle hafifçe açılan hamurun ortasına iç harçtan koyun.
    • Ortasına harç koyulan hamurun kenarlarını kapatın.
    • Hamurun kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    • Poğaçaların üzerine kalan tereyağını sürün.
    • Son mayalandırma işlemi için 30 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
    • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Afiyet Olsun

    24 yorum:

    1. Ahmet bey çok güzel görünüyor kavuk poğaça

      YanıtlaSil
    2. Süper bir tarif, ellerinize sağlık.

      YanıtlaSil
    3. Harika görünüyor bu poğaça tarif için teşekkür ederim.

      YanıtlaSil
    4. Sevdim bu tarifi teşekkürler

      YanıtlaSil
    5. kavuk poğaçanın daha önce adını bile duymamıştım. Harika görünüyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok Teşekkür Ederim Emre Bey :) Bir de tadına baksanız vazgeçemezsiniz

        Sil
      2. Teşekkür Ederim Sezer Bey :)

        Sil
    6. Kavuk Poğaca içerisinde tereyağ, peynir, maydonoz bulunan harika bir pohaça olmuş elinize sağlık.

      YanıtlaSil
    7. Kavuk poğaça tarifi teşekkürler dev yemekevi

      YanıtlaSil
    8. Kavuk poğaçanın tadını merak ediyorum. Tarif için teşekkürler :)

      YanıtlaSil
    9. Kavuk poğaça tarifinizi favorilerime ekliyorum.
      Deneyince tekrar yorumlayacağım

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür Ederim. Tekrar yorumlarken resim eklerseniz sevinirim

        Sil
    10. Şekli de ismi de hoşmuş.

      YanıtlaSil
    11. nefis gözüküyor devam edin bence :)

      YanıtlaSil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.