11 Ekim 2018 Perşembe

Şam Tatlısı

Şam Tatlı

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 2,5 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Tuzsuz Fıstık
Yapılışı
  • Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın.
  • Kaba irmik, karbonat ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba azar azar un ilave edilip çırpın.
  • Kare borcamı yağlayın.
  • Yağlanmış kare borcama hazırlanan karışımı dökün.
  • Tuzsuz fıstıkları iki parçaya ayırın.
  • Ayırdığımız fıstıkları üzerine koyun.
  • Borcamımız önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında yaklaşık 40 dk pişirin.
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. 
  • Sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayırın.
  • Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirin.
  • Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 2 saat bekletin.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: