14 Aralık 2018 Cuma

Kandil Simidi

Kandil Simidi

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Çay Bardağı Susam




Hazırlanışı

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Bir kaba un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Üzerine margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, şeker ve tuzu koyup çırpın.
  • Üzerine unlu karışımı ekleyip yoğurun.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan hamurlara simit şeklini verin.
  • Simit şekli verilen hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Kandil simitlerini önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dakika pişirin.
  • Pişen kandil simitlerinin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen kandil simitlerini servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

4 yorum: