25 Kasım 2018 Pazar

Fındıkzade Tatlısı

Fındıkzade Tatlısı

Malzemeler
  • 250 Gr Çekilmiş Fındık
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım Su Bardağı Şeker
Kreması için
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Krem Şanti
Şerbeti İçin

  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Fındık




Yapılışı 
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kaba şeker ve yumurtaları koyup çırpın.
  • Üzerine çekilmiş fındık, hindistan cevizi ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra kaba kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.
  • Borcamı yağlayın.
  • Oluşan karışımı yağlanmış bir borcama döküp yayın.
  • Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
  • Kekin kreması için; Bir kaba süt ve krem şantiyi koyup iyice çırpın.
  • Hazırlanan krem şantiyi buzdolabında bekletin.
  • Pişen fındıkzade tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Fındıkzade tatlısının şerbetini çekmesi için 30 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çeken fındıkzade tatlısının üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
  • Üzerine krem şanti sürülen tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra tatlıyı dilimleyin.
  • Dilimlenen tatlının üzerine toz fıstık ve fındık koyarak servis yapabilirsiniz.
                                        Afiyet Olsun

2 yorum: