17 Kasım 2018 Cumartesi

Uludağ Pastası

Uludağ Pastası

Malzemeler 
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Keki Islatmak İçin
  • 2 Su Bardağı Süt
Üzeri İçin
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Kremalize Şeker Parçaları



Yapılışı
  • Bir kaba krem şanti ve sütü koyup mikserle çırpın.
  • Oluşan krem şantiyi soğuması için 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Bir kaba şeker, vanilya ve yumurtaları koyup köpürene dek çırpın.
  • Üzerine sıvıyağı ve sütü koyup çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
  • Bir kalıbı margarinle yağlayın.
  • Oluşan karışımı yağlanmış kalıba dökün.
  • Kalıbı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerine keki ıslatmak için sütü dökün.
  • Kekin sütü çekmesi için 15 dakika bekleyin.
  • Sütünü çeken keki ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
  • Üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz krem şantiyi yayın.
  • Üzerine krem şanti dökülen keki buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
                                       Afiyet Olsun

0 yorum: