10 Kasım 2018 Cumartesi

Hanım Göbeği

Hanım Göbeği

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı İrmik
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Fındık





Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kaba margarin, yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu koyup çırpın.
  • Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  • Her bezenin ortasına fındık batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dakika pişirin.
  • Pişen hanım göbeklerini 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hanım göbeklerinin üzerine şerbeti dökün.
  • Hanım göbeği tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken hanım göbeği tatlısını servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.