11 Aralık 2018 Salı

Zeytinli Rulo Çörek

Zeytinli Rulo Çörek

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yumurta (1 Yumurta Akı Üzerine Sürülecek)
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un
İçi İçin
  •  1 Su Bardağı Zeytin Ezmesi



Yapılışı
  • Bir kaba margarin ve sıvıyağını koyun.
  • Üzerine yoğurt ve yumurta ekleyip yoğurun.
  • Sonra kaba tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba azar azar un ilave edip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
  • Bir parça hamuru merdane ile açın.
  • Açılan hamurun içine zeytin ezmesini koyun.
  • Zeytin ezmesi koyulan hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şeklinde sarılan hamurun üzerine yumurta akını sürün.
  • Yumurta akı sürülen hamurları 2 parmak kalınlığında kesin.
  • Kesilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Kalan 2 parça hamuru da aynı şekilde yapın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen zeytinli çörekleri fırından alıp soğumaya bırakın.
                                         Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Zeytinli poğaçaya, açmaya herşeye bayılırım. Bu tarifi kesinlikle deneyeceğim. Elinize sağlık Harika tarifleriniz var :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim Pervin Hanım:)

      Sil
  3. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ben Teşekkür Ederim Fatih Bey:)

    YanıtlaSil