4 Aralık 2018 Salı

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça

Malzemeler
  • 200 Gr Kaşar Peyniri
  • Yarım Paket Margarin
  • Yarım Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kuru Maya 
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
Üzeri için
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 2 Yemek Kaşığı Su
  • Susam



Hazırlanışı
  • Bir kaba su ve sütü koyun. 
  • Üzerine maya toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için biraz bekleyin.
  • Maya tamamen eridikten sonra kaba sıvı yağ , margarin, yumurta ve tuzu ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Kaşar peynirini rendeleyin.
  • Bir kapta pekmez ile suyu karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Kopartılan hamurları elinizle açın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini açılan hamurların içine yerleştirin.
  • Kaşar peyniri koyulan hamurları yuvarlayın.
  • Yuvarlanan hamurları üstünü önce pekmezli suya sonra susama batırın.
  • Pekmeze ve susama bulanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Son mayalandırma işlemi için 15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.