Malzemeler
- 1 Kg Un
- 1 Yumurta Akı
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Kuru Maya
- Yarım Paket Margarin
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Bir kaba margarin, sıvıyağ, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırın.
- Üzerine ceviz içini ve yumurta akını koyup karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tepsi mayası için 20 dakika bekleyin.
- Dinlenmeden sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen Amasya çöreğini servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Bir İzmirli olarak boyozdan vazgeçmem ama bu da çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilBence amasya çöreğini de beğenirsiniz :)
Sil