3 Şubat 2019 Pazar

Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Ilık Su
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Paket İnstant Maya 
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Akı
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 5 Su Bardağı Un
    İçi İçin
    • 150 Gr Lor Peyniri
    • 1 Demet Maydanoz
    Üzeri İçin
    • 1 Yumurta Sarısı
    • Çörek Otu
    • Susam





    Hazırlanışı
    • Bir kaba suyu,sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
    • Sonra mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin. 
    • Maya tamamen eridikten sonra kaba margarini, yumurta akını ve tuzu ekleyin.
    • En son kaba azar azar un ekleyin.
    • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
    • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
    • İç harcını hazırlamak için; Maydanozları ince ince kıyın.
    • Bir kapta lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
    • Her parça hamuru  elinizle bastırarak açın.
    • Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyun.
    • İç harcı koyulan hamuru kenarlarından ortaya doğru toplayıp kapatın.
    • Kapattığınız yer alta gelecek şekilde ters çevirin.
    • Ters çevrilen hamuru elinizle bastırarak hafifçe genişletin.
    • Genişletilen hamura bıçakla 6 - 7 kesik atın.
    • Atılan her kesiği aynı yöne doğru yan çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    Çiçek Poğaça Yapımı

    • Fırın tepsisindeki hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
    • Yumurta sarısı sürülen hamurun üzerine çörek otu ve susam serpin.
    • Son mayalandırma işlemi için 10 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
    • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    • Nar gibi kızaran poğaçaları 20 dakika ılımaya bırakın.
    • Ilıyan poğaçaları servis tabağına yerleştirip servis yapın.
    Afiyet Olsun

    12 yorum:

    1. Görüntüsü de çok güzel :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tadı da çok güzel görüntüsü gibi Yurdagül Hanım :)

        Sil
    2. Çiçek poğaça resimden güzel gözüküyor elinize sağlık

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tadı da çok güzel görüntüsü gibi Yusuf Bey:)

        Sil
    3. Güzel pohaça sade anlatım daha ne olsun teşekkürler

      YanıtlaSil
    4. Poğaça hiç yapmadım cesaret edemiyorum da ama şekli çok güzelmiş, deneyeceğim umarım başarırım :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bence kesin başarırsınız. Zaten başarmanın yarısı cesaret edip yapmayı denemektir Zeynep Hanım :)

        Sil
    5. görüntü mükemmel çicek poğaça da muhtemel tadı da güzeldir ama çok yağlı olunca pek yiyesim gelmiyor teşekkürler Ahmet bey

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yağ biraz azaltabilirsiniz tariftekine göre :)

        Sil
    6. Çiçek poğaça bende arada yapıyorum güzel oluyor
      Görüntü olarak ve lezzet olarak özellikle tam benlik

      YanıtlaSil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.