9 Ocak 2019 Çarşamba

Zebra Kek

Zebra Kek

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya



Hazırlanışı
  • Bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  • Sonra kaba unu, sütü, sıvıyağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  • Oluşan karışımı iki eşit parçaya bölün.
  • Karışımın birine kakaoyu ekleyin.
  • Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
  • Yağlanan tepsiye önce 3 yemek kaşığı sade karışımı sonra üzerine 3 yemek kaşığı kakaolu karışımı dökün.
  • Bu işlemi her iki karışım bitene kadar tekrarlayın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise edebilirsiniz.
                                        Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Desen olarak çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür Ederim Ahmet Bey :)

    YanıtlaSil
  3. Deseni çok güzel. Oğlum çok sevecektir.

    YanıtlaSil
  4. Allah bağışlasın. İnşallah Tadını da beğenir oğlunuz :)

    YanıtlaSil
  5. Zebra kek gözüme adeta bir sanat eseri gibi göründü. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim :) İnşallah tadını da beğenirsiniz

      Sil