Malzemeler
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Çay Bardağı Ceviz Kırığı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Su Bardağı Un
Hazırlanışı
- Bir kapta şeker ile yumurtayı çırpın.
- Üzerine süt , sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Sonra kaba ceviz kırığı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
- Daha sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce karıştırarak akışkan kıvamda bir hamur elde edin.
- Top kek kalıplarını yağlayın.
- Hamuru yağlanmış top kek kalıplarının içine dökün.
- ❉Püf Noktası : Kek pişerken kabaracağından top kek kalıplarını tam doldurmayınız.
- Kalıpları önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
- Pişen kalıpları fırından alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan top keklerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
ooooo bayılırıııım. evde denemedimdi. bi bakıyım. aramıza hoşgeldiniiiiz.
YanıtlaSilHoş Bulduk :)
SilElinize sağlık yine enfes olmuş.
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Fatih Bey :)
SilNormal fırın tepsisine koycaz dimi?
YanıtlaSilTop kek kalıpları var onlara koyarsanız daha güzel olur
Sil