8 Ocak 2019 Salı

Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı

Malzemeler
  • 1 Paket Ekmek Kadayıfı
  • 1 Su Bardağı Şeker
Ekmek Kadayıfını Islatmak İçin
  • 3 Su Bardağı Su
Şerbeti İçin
  • 4 Su Bardağı Şeker
  • 8 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
  • Kaymak
  • Dövülmüş Ceviz



Hazırlanışı
  • Bir tepside ekmek kadayıfını su ile ıslatın.
  • Islatılan ekmek kadayıfını 3 saat dinlendirin.
  • Dinlenen ekmek kadayıfının suyunu sıkıp dökün.
  • Bir tavaya 1 su bardağı şekeri koyun.
  • Tavanın altını kısık ateşte yakıp şeker karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.
  • Karamelize olan şekeri ekmek kadayıfının üzerine dökün.
  • Şerbeti için; 4 su bardağı şekeri ve 8 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Ardından tencereyi ılımaya bırakın.
  • Hazırlanan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökün.
  • Tepsiyi kısık ateşte üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
  • Arada tepsinin yanındaki şerbeti tatlının üzerine kaşık yardımıyla tekrar dökün.
  • 1 saatin sonunda ekmek kadayıfını kapağı açık olarak 20 dakika daha pişirin.
  • Pişen ekmek kadayıfı tatlısını 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen ekmek kadayıfını dilimleyin.
  • Dilimlenen ekmek kadayıfının üzerine ceviz ve kaymak dökerek servis edebilirsiniz.
 Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. UZUN SÜREDİR YOKTUNUZ SEVERİM EKMEK KADAYIFINI

    YanıtlaSil
  2. Ekmek kadayıfı sevdiğim bir tatlı, gecenin bu saatinde önüme konsa "Almamayım şimdi, yarın yerim" diyebileceğimden emin değilim.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.