7 Aralık 2018 Cuma

Süt Dilimi

Süt Dilimi

Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Kakao 
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Kreması İçin
  • 1 Paket Krema
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Yemek Kaşığı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu




Hazırlanışı
  • Kreması için; Bir kaba krema ve krem şantiyi koyup karıştırın.
  • Üzerine sütü ve limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • İyice karışan kremayı buzdolabına koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Keki hazırlamak için; Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpın.
  • Üzerine sütü, kakaoyu ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın.
  • En son kaba azar azar un ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı döküp iyice yayın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • ✴Püf Noktası : Kekin kabarmaması için 2 dakika da bir fırının kapağını açın.
  • Pişen keki fırından alıp 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirin.
  • Ters çevrilen keki bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
  • Kesilen parçaya soğuyan kremayı döküp spatula yardımıyla iyice yayın.
  • Diğer kesilen parçayı kremanın üzerine koyup hafifçe bastırın.
  • Hazırlanan süt dilimini 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen süt dilimini dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

8 yorum: