4 Kasım 2018 Pazar

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Malzemeler
  • 100 Gr Tereyağı
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz 
  • 3 Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı İrmik
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Şerbeti için;
  • 4,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • Toz Fıstık




Yapılışı

  • 4,5 su bardağı şekeri ve 4,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
  • Üzerine su ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayan suyun üzerine azar azar un ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Tuzu ve şekeri ilave edip tencereye yapışmayan hamuru elde edene kadar kavurun.
  • Tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamur el yakmayan sıcaklığa ulaştığında yumurtaları teker teker kırıp yoğurun.
  • Daha sonra hamura irmiği ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamuru tırtıklı ucu takılı krema sıkma torbasına koyun.
  • Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
  • Kızgın yağın için istediğin ölçüde krema torbasına alınan hamurdan sıkın.
  • Her yeri kızaran tulumba tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Tulumba tatlısını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan tulumba tatlısının üzerini toz fıstıkla  süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Püf Noktası: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tulumba tatlısının içi iyi kızarmaz.                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.