1 Ocak 2020 Çarşamba

Tahinli Burgu Çörek

Tahinli Burgu Çörek

Malzemeler 
  • 2 Su Bardağı Süt
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 6 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yumurta Akı (Sarısı Üzerine Sürülecek)
İçi İçin
  • 1 Çay Bardağı Tahin
  • 1 Çay Bardağı Haşhaş
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
Üzeri İçin
  • 2 Yumurta Sarısı



    Yapılışı
    • Bir kaba süt, tereyağı, sıvıyağı, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın.
    • Üzerine maya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
    • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
    • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    • İç harcını hazırlamak için;Bir kapta tahin, haşhaş ve şekeri iyice karıştırın.
    • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
    • Kopartılan parçaları elinizle açabildiğiniz kadar açın.
    • Açılan parçaların içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
    • Rulo şeklinde sarılan hamurları 1 parmak eninde dilimleyin.
    • Dilimlediğiniz parçaları iki ucundan ters yöne çevirerek örgü şeklini verin.
    • Örgü şekli verilen hamuru kendi etrafında dolayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    • Tepsiye dizilen çöreklerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün.
    • Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
    • Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
                                           Afiyet Olsun

    1 yorum:

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.