26 Kasım 2018 Pazartesi

Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye Tarifi

Malzemeler
  • 1 Paket Baklavalık Yufka
  • 250 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Su
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Süt
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Hindistan Cevizi



Yapılışı
  • 5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Yağlanmış tepsiye yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
  • Yufkaların yarısına geldiğinde dövülmüş fındığı serpin.
  • Üzerine kalan yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
  • Tatlıyı kare şeklinde dilimleyip kalan erimiş tereyağını üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 1 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun
     
     SÜTLÜ NURİYE TATLISININ YAPIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ 

0 yorum: