25 Kasım 2018 Pazar

Şıllık Tatlısı

Şıllık Tatlısı

Malzemeler
Hamuru İçin
  • 2 Su Bardağı Un
  • 3 Su Bardağı Süt
  • Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin
  • 3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Üzeri İçin
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Şerbeti İçin
  • 1 Su Bardağı Sade Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Şeker



Yapılışı
  • Bir kaba un, süt, kabartma tozu ve tuzu koyup iyice çırpın.
  • Oluşan krep benzeri hamuru 8 saat dinlendirin.
  • Bir tavaya çok az sade yağ sürün.
  • Daha sonra tavaya bir kepçe yardımıyla krep benzeri hamurdan döküp yayın.
  • Alt tarafı pişen hamuru ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
  • Pişen hamuru bir servis tabağına alın.
  • Bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • 1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine sade tereyağını ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Pişen bütün hamurların ortasına dövülmüş cevizi koyup rulo şeklinde sarın.
  • Sarılan hamurları bir borcama dizin.
  • Sarılan hamurların üzerine bir kepçe yardımıyla sıcak şerbeti dökün.
  • Şıllık tatlısını şerbetini çektikten sonra servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan şıllık tatlısının üzerini toz fıstıkla ve kaymakla süsleyip servis edebilirsiniz.
                                          Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.