15 Kasım 2018 Perşembe

Lokum Kurabiyesi

Lokum Kurabiyesi

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 4 Su Bardağı Un
Üzeri İçin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yapılışı

  • Bir kapta pudra şekeri ile margarini karıştırın.
  • Daha sonra kaba kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları avuç içine alıp yuvarlayın.
  • Yuvarlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. 
  • Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
  • Soğuyan bisküvilerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. meyveler kullanarak yapabilirmiyiz bu tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki kullanmak istediğiniz meyveyi yuvarlama esnasında içine püre şeklinde koyarsanız yapabilirsiniz

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.