30 Kasım 2018 Cuma

Kuruyemişli Kurabiye

Kuruyemişli Kurabiye

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • Yarım Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Aldığı Kadar Un
Kuruyemişler
  • Yarım Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
  • Yarım Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fıstık
  • 2 Yemek Kaşığı Yaban Mersini
  • 2 Yemek Kaşığı Kabak Çekirdeği İçi
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm



Yapılışı
  • Bir kaba margarin, yumurta ve şekeri koyup çırpın.
  • Üzerine kuruyemişleri ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.