5 Kasım 2018 Pazartesi

Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği

Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Maya
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
İç Harcı İçin;
  • 250 Gr Çekilmiş Kıyma
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru Açmak İçin;
  • 1 Kase Sıvıyağ



Yapılışı
  • Bir kaba maya, tuz ve suyu koyun. 
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Soğanı soyu rendeleyin.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Bir kapta çekilmiş kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, salça, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. 
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Sıvıyağa batırılan elle koparılan parçaları yemek tabağı büyüklüğüne açın.
  • Açılan hamuru önce ikiye sonra da dörde katlayın.
  • Dörde katlanan hamurun ortasına iç harçtan koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Kaytaz böreğinin üzerini fırça yardımıyla yağlayıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 
                                        Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.