2 Kasım 2018 Cuma

Kalburabastı

Kalburabastı

Malzemeler
  • 100 Gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Bir Tatlı Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı İrmik
  • 1,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
İçi için;
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi  
Şerbeti için;
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • Toz Fıstık
  • Fındık




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın
  • Derin ve büyük bir kaba unu koyun.
  • Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun. 
  • Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 
  • 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. 
  • Parçaları bir rendeyi yağlayıp üzerine bastırın ve yuvarlak şeklinde açın.
  • İçine dövülmüş cevizleri koyun.
  • Kenarlarından kapatıp rendenin üzerinden alın.
  • Şekil alan parçaları tepsiye dizin. 
  • 180 derecede açtığınız fırında 20 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburabastının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Üzerine süs için fıstık tozu dökebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

0 yorum: