9 Kasım 2018 Cuma

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya

Malzemeler
  • 5 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • Yarım Çay Bardağı Ilık Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çay Kaşığı Tuz






Yapılışı
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Yumurta sarılarını bir kaba yumurtanın beyazlarını ise başka bir kaba koyun.
  • Yumurta sarılarının olduğu kaba şekeri ekleyin.
  • Şeker eklenmiş yumurta sarılarını mikserle çırpın.
  • Üzerine ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip güzelce spatulayla karıştırın.
  • Yumurtanın beyazının olduğu kaba tuzu ekleyin.
  • Tuz eklenmiş yumurta beyazını mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Krema kıvamına gelen yumurtanın beyazını spatula yardımıyla diğer kaba boşaltın.
  • Karışımı spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
  • Kelepçeli kep kalıbının altına yağlı kağıt serin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına boşaltın.
  • Keki önceden ısıtılmış fırında 180 derece 40 dakika pişirin.
  • Kek pişince fırının kapağını açık bırakarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
                                        Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.