Malzemeler
- 250 Gr Ispanak
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Paket Vanilya
Üzeri İçin
- 2 Paket Krem Şanti
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Çay Bardağı Süt
Hazırlanışı
- Ispanakları güzelce temizleyin.
- Bir tencerede ıspanakları haşlayın.
- Haşlanan ıspanakların suyunu süzün.
- Suyu süzülen ıspanakları rendeden geçirin.
- Kekin kreması için; Bir kapta süt, su ve krem şantiyi koyup iyice çırpın.
- Hazırlanan krem şantiyi buzdolabında bekletin.
- Bir kaba şeker ve yumurtayı koyup çırpın.
- Daha sonra kaba sıvıyağ, süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
- En son karışıma rondodan çekilmiş ıspanak eklenip iyice karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Karışım yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
- 35 Dakikanın sonunda ortasına kürdan batırın.
- Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Pişen keki fırından alıp dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
- Üzerine krem şanti koyulan keki buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Buzdolabında soğuyan kekin üzerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Harika görünüyor ellerinize sağlık 😊
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe Hanım :)
Silıspanaklı kek hiç yemedim böreğini yemiştim ama görüntü güzel elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim. Denemenizi tavsiye ederim.
Silteşekkürler
SilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
SilKek hıc kabarmadı Kekte hıc bı tat yok saman gibi olmus Krem şantisi olmasa yenilmez
YanıtlaSil