23 Mart 2019 Cumartesi

Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek

Malzemeler
  • 250 Gr Ispanak
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • 2 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Süt




Hazırlanışı
  • Ispanakları güzelce temizleyin.
  • Bir tencerede ıspanakları haşlayın.
  • Haşlanan ıspanakların suyunu süzün.
  • Suyu süzülen ıspanakları rendeden geçirin.
  • Kekin kreması için; Bir kapta süt, su ve krem şantiyi koyup iyice çırpın.
  • Hazırlanan krem şantiyi buzdolabında bekletin.
  • Bir kaba şeker ve yumurtayı koyup çırpın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağ, süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  • En son karışıma rondodan çekilmiş ıspanak eklenip iyice karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Karışım yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
  • 35 Dakikanın sonunda ortasına kürdan batırın.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Pişen keki fırından alıp dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
  • Üzerine krem şanti koyulan keki buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Buzdolabında soğuyan kekin üzerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  2. ıspanaklı kek hiç yemedim böreğini yemiştim ama görüntü güzel elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Kek hıc kabarmadı Kekte hıc bı tat yok saman gibi olmus Krem şantisi olmasa yenilmez

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.