24 Ocak 2019 Perşembe

Havuçlu Cezerye

Havuçlu Cezerye

Malzemeler
  • 5 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 100 Gr Fındık
Üzeri için
  • 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • Dövülmüş Ceviz




Hazırlanışı
  • Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Fındıkları rondoda çekin.
  • Geniş bir tencerenin içerisinde kabukları soyulan havuçları haşlayın.
  • Haşlanan havuçlarını tencereden alıp rondodan geçirin.
  • Bir tencereye rondodan geçirilen havuçları ve şekeri ekleyip ocağa koyun.
  • Havuçlar suyunu salıp, şeker eriyince kadar karıştırarak pişirin.
  • Tencereye çekilmiş fındığı da ekleyip karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
  • Bir borcamın tabanına hindistan cevizini döküp güzelce yayın.
  • Hindistan cevizinin üzerine havuçlu karışımı döküp güzelce yayın.
  • Havuçlu karışımın üzerine yine hindistan cevizini döküp güzelce yayın. 
  • Borcamdaki cezeryeyi en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Bekleyen cezeryeyi kare şeklinde dilimleyin. 
Afiyet olsun

4 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.