15 Kasım 2018 Perşembe

Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi

Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi

Malzemeler
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Un
Üzerine
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Su Bardağı Damla Çikolata


Yapılışı
  • Bir kapta yumurta sarısı ile margarini karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları avuç içine alıp yassılaştırın.
  • Yassılaşan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün.
  • Yumurta akı sürülen hamurların üzerine damla çikolataları serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. 
  • Nar gibi kızaran bisküviler soğuması için serin bir yere bırakın.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum: