24 Kasım 2018 Cumartesi

Çarkıfelek Tatlısı


Çarkıfelek Tatlısı

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 4 Yemek Kaşığı Dövülmüş Ceviz
Şerbeti İçin
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri İçin
  • Fındık
  • Toz Fıstık



Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • İç harcını hazırlamak için; Bir kapta süt ile irmiği karıştırın.
  • Daha sonra kaba tarçın, dövülmüş cevizi ve unu ekleyip iyice karıştırın.
  • Oluşan iç harcını küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
  • Bir kaba margarin ve sıvıyağı koyup karıştırın.
  • Üzerine yoğurt, sirke ve irmiği ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları elinizle açın.
  • Açılan hamurun içine yuvarladığınız iç dolgusunu koyup yuvarlayın.
  • Yuvarlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Tepsiye koyulan hamurların üzerine pet şişe kapağı ile şekil verin.
  • Hamurun ortasına fındık koyup bastırın.
  • Hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Tatlının şerbet çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra üzerine toz fıstık döküp servis yapabilirsiniz.
                                           Afiyet Olsun

0 yorum: