27 Kasım 2018 Salı

Binbir Gece Tatlısı

Binbir Gece Tatlısı
Malzemeler
Pekmezli Kısmı İçin
  • 1 Su Bardağı Pekmez
  • Yarım Çay Bardağı Un
  • 3 Su Bardağı Su
  • 50 Gr Tereyağı
Sütlü Kısmı İçin
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 50 Gr Tereyağı







Hazırlanışı
  • Bir tencereye pekmez, un ve suyu koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce tereyağını tencereye ekleyip karıştırın.
  • Tereyağı eridikten sonra tencereyi ılıması için kenara alın.
  • Bir başka tencere de süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce tereyağını tencereye ekleyip karıştırın.
  • Tereyağı eridikten sonra tencereyi ılıması için kenara alın.
  • Bir borcamı hafifçe ıslatın.
  • Islatılan borcama kepçe yardımıyla önce pekmezli karışımı sonra üzerine sütlü karışımı dökün.
  • Bu işlemi her iki karışım bitene kadar tekrarlayın.
  • Borcamdaki tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 6 saat bekletin.
  • Soğuyan tatlıyı bir tepsiye ters çevirin.
  • Ters çevirilen tatlıyı dilimleyin.
  • Dilimlenen tatlının üzerine dövülmüş fındık ve toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

0 yorum: