10 Ekim 2018 Çarşamba

Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Siyah Zeytin
  • Taze Soğan
  • Kuru Nane
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Derince bir kap alın. 
  • İçine yumurtaları kırın.
  • İçine sıvıyağ ve yoğurt karışımını ekleyin.
  • Zeytinin çekirdeklerini çıkarın.
  • Çekirdekleri çıkarılmış zeytini ikiye bölün.
  • Taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Zeytini, doğranmış taze soğanı ve naneyi karışıma ekleyin.
  • Kabımıza kabartma tozunu ekleyin.
  • Kabımıza azar azar unu ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyun.
  • Tepsi mayası için 30 dakika bekleyin.
  • 30 Dakika beklendikten sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. 
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  •                        Afiyet Olsun

0 yorum: