28 Ekim 2018 Pazar

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan Kıymalı Börek

Malzemeler
  • 1 Kg Yufka
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • Susam
İç harcı için
  • 500 Gram Yağsız Kıyma 
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • Yarım Çay Kaşığı Pul Biber
Hazırlanışı 
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Kıymalı böreklerin iç harcı için; Bir tavaya sıvıyağı koyup altını yakın.
  • İnce ince doğranan soğanları tavaya ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşince tavaya kıymayı koyup kavurun.
  • Son olarak tavaya tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kıymalar kavrulunca soğumaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yufkaları masaya serin.
  • Serilen yufkaların içine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şekli verilen yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Bir kaba yumurta, sıvıyağ, süt ve tuzu koyup karıştırın.
  • Oluşan karışımı rulo şeklinde sarılan yufkaların üzerine döküp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.
  • Pişen börekleri istediğiniz uzunlukta kesip servis edebilirsiniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.