26 Ekim 2018 Cuma

Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Tarçın




Hazırlanışı
  • Bir tencerede margarini eritin.
  • Üzerine unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun.
  • Daha sonra kavrulmuş unun üstüne önce şekeri sonra sütü ekleyin.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
  • Borcamı ıslatıp fazla suyunu süzün.
  • Muhallebiyi karıştırın.
  • Karıştırılan muhallebiyi borcama dökün.
  • Muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 3 saat dinlendirin.
  • Soğuyan tavuk göğsünü dilimleyin.
  • Dilimlenen tavuk göğsünün üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.                                                                                                  Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.