26 Ekim 2018 Cuma

Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Tarçın




Hazırlanışı
  • Bir tencerede margarini eritin.
  • Üzerine unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun.
  • Daha sonra kavrulmuş unun üstüne önce şekeri sonra sütü ekleyin.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
  • Borcamı ıslatıp fazla suyunu süzün.
  • Muhallebiyi karıştırın.
  • Karıştırılan muhallebiyi borcama dökün.
  • Muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 3 saat dinlendirin.
  • Soğuyan tavuk göğsünü dilimleyin.
  • Dilimlenen tavuk göğsünün üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.                                                                                                  Afiyet olsun.

0 yorum: