12 Ekim 2018 Cuma

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı yağ
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
  • 2 Paket Vanilya 
Üzeri İçin
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Yumuşatılmış tereyağını geniş bir kabın içine alalım.
  • Üzerine pudra şekeri ekleyerek çırpın. 
  • Daha sonra bu karışıma sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • En son kabın içerisine nişasta, un ve vanilya ekleyin. 
  • Daha sonra karışımı güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 20 dakika kadar dinlenmesi için buzdolabına koyun.
  • Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Bu parçaları avuç içinizde yuvarlayıp yassı bir hale getirin.
  • Yassı hale getirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 15 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.