4 Ekim 2018 Perşembe

Un Helvası

Un Helvası

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Un
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
Yapılışı
  • Helvamızın şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Daha sonra yeni bir tencere alın ve tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ekleyin.
  • Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 
  • Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.
  • Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
✩✩✩ PÜF NOKTASI : Şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmasını önlemek için hızlıca karıştırılması gereklidir.
  • Şerbeti çekince helvayı ocaktan alın.
  • Üzerine ceviz, fındık veya fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: