14 Ekim 2018 Pazar

Triliçe

Triliçe

Malzemeler
  • 6 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Süt 
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 200 Ml Krema
Üzeri için
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Paket Krema
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı
  • Yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
  • Bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
  • Kaba şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın.
  • Daha sonra sırasıyla un, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
      ✶ Püf Noktası 1 : Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Hazırladığımız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
      ✶ Püf Noktası 2 :Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca çatalla yada kürdanla delikler açın. (Şerbeti daha iyi çeksin diye)
  • Başka bir kapta süt ve şekeri karıştırın.
  • Daha sonra kremayı da ekleyip mikserle çırpın.
  • Karışımı soğuyan kekimizin her yerine kepçe ile gezdirin.
  • 2 saat dolapta dinlendirin.
  • Karamel sosunu hazırlamak için şekeri tavaya alın.
  • Şeker eriyip rengi dönünce krema ve tereyağını hızlıca ilave edip kıvam alınca ocaktan alın.
  • Kekimizin üzerine dökün.
  • 1 saat dolapta dinlendikten sonra servis edin.

                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.