14 Ekim 2018 Pazar

Triliçe

Triliçe

Malzemeler
  • 6 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Süt 
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 200 Ml Krema
Üzeri için
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Paket Krema
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı
  • Yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
  • Bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
  • Kaba şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın.
  • Daha sonra sırasıyla un, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
      ✶ Püf Noktası 1 : Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Hazırladığımız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
      ✶ Püf Noktası 2 :Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca çatalla yada kürdanla delikler açın. (Şerbeti daha iyi çeksin diye)
  • Başka bir kapta süt ve şekeri karıştırın.
  • Daha sonra kremayı da ekleyip mikserle çırpın.
  • Karışımı soğuyan kekimizin her yerine kepçe ile gezdirin.
  • 2 saat dolapta dinlendirin.
  • Karamel sosunu hazırlamak için şekeri tavaya alın.
  • Şeker eriyip rengi dönünce krema ve tereyağını hızlıca ilave edip kıvam alınca ocaktan alın.
  • Kekimizin üzerine dökün.
  • 1 saat dolapta dinlendikten sonra servis edin.

                               Afiyet Olsun

0 yorum: