22 Ekim 2018 Pazartesi

Su Muhallebisi

Su Muhallebisi

Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
  • Gül Suyu
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı
  • Bir kapta nişastaya su ekleyip açılmasını sağlayın.
  • Bir tencereye süt ve şekeri koyun.
  • Üzerine azar azar sulu nişastayı ekleyip çırpın.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Servis kaselerini ıslatıp fazla suyunu süzün.
  • Muhallebiyi karıştırın.
  • Karıştırılan muhallebiyi yukarıdan servis kaselerine dökün.
  • Servis kaselerindeki muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen servis kaselerini buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirin.
  • Kaselerin kenarından hava aldırarak servis tabaklarına çıkartın
  • Soğuyan muhallebinin üzerini gül suyu veya pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.                                                                           Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.