20 Ocak 2019 Pazar

Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
Üzeri İçin
  • Hindistan Cevizi
Şerbeti İçin
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu



Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurta ile irmiği karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı, kabartma tozunu ve şekeri ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra üzerine hindistan cevizi döküp servis yapabilirsiniz.
                                           Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Çok güzel tarifler hazırlıyorsunuz. Başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür Ederim Fatih Bey :)

    YanıtlaSil
  3. Ailem Balkan kökenli ama bu tatlıyı ilk kez duydum. Selanik tatlısı çok başarılı görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür Ederim Gülhan Hanım :) Belki oralarda ismi farklı olabilir.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.