7 Ekim 2018 Pazar

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Fincan Sıvıyağ
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 100 Gr Dövülmüş Fındık İçi
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Daha sonra başka bir kap alın.
  • Kabın içinde margarin, kabartma tozu , sıvıyağı ve unu karıştıralım.
  • Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını da malzemelere ilave edelim.
  • Bütün malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Aldığımız parçaları elimizle yuvarlak şekil verelim.
  • Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizelim.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürelim.
  • En son üstüne dövülmüş fındıkları serpelim.
  • Tepsiyi 225 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
  • Üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim.
  • Şerbet çekmesini bekledikten sonra servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: