7 Ekim 2018 Pazar

Rulo Börek

Rulo Börek

Malzemeler
  • 5 Adet Yufka
  • 3 Adet Kabak
  • 3 Adet Patates
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt 
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Demet Maydanoz
  • Yarım Fincan Sıvıyağ
  • Pul Biber
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri rendeleyin.
  • Kabakların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan kabakları rendeleyin.
  • Dereotu ve maydanozu incecik doğrayarak ekleyin.
  • Yumurtaları (1 yumurtanın sarısını ayırın) çırparak ilave edin.
  • Yoğurdu, sıvıyağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ederek hepsini karıştırın.
  • Bir yufkayı hafifçe yağladığımız tepsiye serin.
  • Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
  • İkinci yufkayı da serin.
  • Üzerine hazırladığımız harcı gezdirin.
  • Üzerine tekrar iki yufka serin.
  • Tekrar harçtan yayın.
  • Son yufkayı da serip kalan harcı üzerine yayın.
  • Yufkaların bir ucundan tutarak rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız ruloyu bir parmak aralıklarla kesin.
  • Kesilen ruloları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Ayrı bir kapta çırptığımız yumurta sarısını ruloların üzerine sürelim.
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • 180 Derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.