16 Şubat 2019 Cumartesi

Revani

Revani

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Fındık




Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra kaba irmik, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip iyice çırpın.
  • Fırın kabını yağlayın.
  • Yağlamış olduğumuz fırın kabının içine karışımı dökün.
  • Fırın kabını önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
  • 25 Dakikanın sonunda revani kekinin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa revani keki hazır demektir.
  • Fırından aldığımız revani kekinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Sonra üzerine hindistan cevizi ve toz fındık serperek servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

16 yorum:

  1. Revani en sevdiğim tatlılardan biridir.Revani nasıl yapılır tarifiniz çok pratik ve uygulanabılır emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Revani sevdiğim tatlılar arasında yapımıda kolay elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ahmet bey ellerinize sağlık.Bir şey sorucam.Bazı kişilerin yaptığı revani tatlısında yumurta kokusu çok oluyor.Bu kokunun olmaması için ne yapmak gerekir?

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde en çok sevilen şerbetli tatlı revanidir. Her ne kadar ben çok yiyemesem de seven çok olunca yapıyorum☺️ Limon kabuğu ve haşhaş da çok yakışır 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi haşhaş, limon onlarda çok yakışıyor ama tamamen zevk meselesi

      Sil
  5. Eliniz sağlık çok güzel gözüküyor tam ısırmalık desem :D

    YanıtlaSil
  6. Revani tarifiniz çok güzel olmuş ama çok sık tüketmem aramam yani illa olsun diye saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.