6 Ekim 2018 Cumartesi

Portakallı Kek

Portakallı Kek

Malzemeler
  • 3 Yumurta
  • 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 7 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
Şurubu İçin
  • 2 Portakal Suyu
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 5 Çorba Kaşığı Şeker
Hazırlanışı
  • Bir kasede yumurta , şeker ve portakal kabuğu rendesini çırpın.
  • Portakal suyu , kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
  • 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir.
  • 35 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Şurubu için, Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve şekeri kaynatalım.
  • Soğumuş kekin üzerine gezdirin.
  • Soğuk servis yapın.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.