27 Ekim 2018 Cumartesi

Pişi

Pişi

Malzemeler
  • Yarım Kilo Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
Kızarmak için;
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Bir kapta ılık su ile mayayı karıştırın.
  • Kaba mayanın kabarması için 1 çay kaşığı toz şeker ilave edin.
  • Karışımı 5 dakika dinlendirin.
  • 5 Dakika dinlenen karışıma tuzu ekleyip karıştırın. 
  • En son kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 1 saat dinlenmeye bırakın. 
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Kopartılan parçaları 10 dakika dinlendirin.
  • Tavaya sıvıyağını koyup kızdırın.
  • Kızan yağın için hamur parçalarını atın.
  • Rengi kızaran hamurları tavadan alıp sıcak olarak servis edin.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.