30 Ekim 2018 Salı

Peluze

Peluze

Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • Yarım Su Bardağı Pekmez
Üzeri İçin
  • Dövülmüş Fındık




Hazırlanışı
  • Bir kapta nişastaya su ekleyip açılmasını sağlayın.
  • Bir tencereye sütü, şekeri ve pekmezi koyun.
  • Üzerine azar azar sulu nişastayı ekleyip çırpın.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Borcamı ıslatıp fazla suyunu süzün.
  • Muhallebiyi karıştırın.
  • Karıştırılan muhallebiyi borcama dökün.
  • Borcamdaki muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirin.
  • Soğuyan muhallebiyi bıçakla dilimleyin.
  • Dilimlenen muhallebinin üzerini dövülmüş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.                                                 Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.